Олимписки базен "Центар"

Бројните педијатриски студии покажуваат дека пливањето е спортот којшто овозможува најдобар психофизички развој и социјализација за децата. Дадете му шанса на Вашето дете, тоа ја заслужува!

Вода и квалитет на вода во Олимписки базен "Центар"

Водата е најважниот елемент во пливањето и пливачките спортови. Како таков не постои базен во којшто се води поголема грижа за водата а причините се следни:

Водата е комплетно тестирана за физичка,хемиска и бактериолошка исправност од Центарот за Јавно здравје - Скопје и истото се врши на неделна база без исклучок.

Олимпискиот базен е единствен во државата кадешто истата се филтрира 24/7 целосно електронски и без прекин за да се обезбеди здрава околина за пливање. Просториите се чистат со "green" средства коишто не содржат токсични материи.

-лого на Центар за јавно здравје

Температурата е согласно Олимписките норми и е со константна температура од 26 Целзиусови степени и се проверува на кратки временски интервали.

-дел од контролни станици

Чистењето на површината на водата се одвива секојдневно без исклучок со израелски роботи специјализирани за чистење на површина на базен да не се дозволи подот да биде нечист бидејќи истиот често е извор на инфекции а ние не смееме да го дозволиме тоа.

-еден од подните чистачи

Резултатот на целиот овој долг процес е кристално чистата вода и нашето задоволство дека вие пливате и спортувате во здрава околина.

Куќен ред (кликни за зголемување на сликата)

 

 


Кликнете тука за да ја посетите нашата галерија со фотографии.

Кликнете тука за да ја посетите нашата facebook fan страна.

Кликни на фотографијата за да се зголеми, или посети ја нашата галерија на фотографии

Соработници :

Најдете не на facebook.com :